Oncoreflex - VoetreflexPlus massage bij kanker

Oncoreflex – VoetreflexPlus massage bij kanker
Een steun in de rug in een zware periode

Voetreflexmassage staat bekend om de ontspannende en heilzame werking bij tal van klachten. Ook bij kanker is voetreflexmassage een goede keus. Oncoreflex® is voetreflexmassage speciaal voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Elke massage wordt steeds opnieuw op uw specifieke klachten, wensen en conditie afgestemd.


Oncoreflex® voetreflexmassage wordt uitgevoerd op voeten en onderbenen. De massages verhogen de kwaliteit van leven waardoor je je evenwichtiger, zowel geestelijk als fysiek voelt. De massages helpen de bijwerkingen voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties te verminderen. Je kunt hierbij denken aan klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid.


Oncoreflex®  massages worden gegeven vanuit een liefdevolle houding, waarin ook ruimte wordt geboden aan het verwerken van alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose en het verloop van de ziekte.


De 4 fasen bij OncoReflex®

De reguliere behandelfase:
De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie.
De Oncoreflex® massages zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te verlichten.


De herstelfase:
De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug. 
De Oncoreflex® massages zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.


De palliatieve fase:
De ziekte is niet meer te genezen. 
De Oncoreflex®  massages zijn er in deze fase opgericht om de kwaliteit van leven te behouden.


Terminale fase:
Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het proces van stervensbegeleiding. Stervensbegeleiding is iemand liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven.


Netwerk voor OncoReflex® Therapeuten & Verwijsgids
Mijn praktijk is aangesloten bij het Netwerk voor OncoReflex Therapeuten en staat ook vermeld in de verwijsgids van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Deze verwijsgids helpt je bij het vinden van informatie rondom kanker en ondersteunende behandelingen en begeleiding bij kanker. 

 

Voetreflexplus™ is een holistische therapie vanuit het westerse en oosterse filosofieën die meer mogelijkheden biedt om klachten te behandelen, ziekte te voorkomen en welzijn en vitaliteit te verbeteren.

Steve Hay Voetreflexplus™ Therapeut